4

FRANKFURT MAINZ HEIDELBERG GEZIMIZ

Merhaba

   Birkac gunluk bos vaktimiz vardi ailece  bir gezi planladik,benim en cok gormek istedigim yerlerden biri Heildelberg idi bu arada tam bir fuar ve muze merkezi olan Almanyanin sanayi anlamindaki en onemli kentlerinden biri;finans ve kultur merkezi Frankfurt`a da gitmek istiyorduk.Kucuk hanim ve kucuk beyin istekleri dogrultusunda malesef muzelere ya da fuarlara ugrayamadik ama meraklisina duyrulur dunyanin en unlu fuarlari Frankfurtta duzenleniyor.
   Ilk duragimiz Main Tower.Kule 200 m yuksekliginde ve 1999 da insa edilmis
  Butun guzelligiyle main nehrini,imparatorlarin tac giydigi gotik kiliseyi dunyaca unlu pek cok bankanin yuksek binalarini(300 civarinda banka var) gorebiliyorsunuz.

Kuleden gezı planı yapmak cok mantıklı  boylece asagı yukarı mesafelerı onceden kestırebılıyorsunuz.




Frankfurtta gezılcek yerlerın birbirine yakın olması cok büyük bır avantaj,yürüyerek gayet bakımlı sokaklardan   gecerek unlu alısveris caddesi Zeil Straat'a dogru ilerliyoruz.Burada cok pahalı ve cok uygun fiyatlı magazaları yanyana görebılırsınız ,benim bu el yapımı oyuncakların bulundugu magaza cok hosuma gıtti :))



Bu caddelerde ufak atıştırmalıklar bulabileceginiz kafelerde mevcut isin ilginc yanı Köln sehrinde oldugu  gibi bu şehirdede Türk mahallesi merkeze cok yakın yeme icme ihtiyacınızı Türkiyedekini aratmıyacak kalitedeki kebapcılarda da karsılayabiliyorsunuz.Yemek molasının ardından tarihi sırasıyla Goethe'nın evi,tarihi Dom Katedrali ve Main Nehrini geziyoruz


   Goethe insanın  şeytan Mefistoles ile giristigi mücadeleyi anlatan ünlü eseri Faust'u burada kaleme almıs.Anlatılanlara göre,bizim ünlü şairimiz Ahmet Haşim de burayı gördügünde insaların Goethenin hatırasına gösterdigi saygıdan cok etkilenmis.
    Bizde nasıl  her yerde Merkez Cami varsa avrupadada hemen her sehirde Dom Katerdali var iste buda Frankfurttaki....




Main Nehrinin etrafını gezebilirsiniz üzerine kurulan köprülerden karsıya gecerken bir metropolit ve bir tarihi şehrin nasıl birbirlerinin hayat hakkına saygı duyarak birararada yaşayabilecegini görebilirsiniz









   Aşagıdaki tarihi binaların hemen yanındaki dondurmacıya ugramanızı tavsiye ederim



4 Comments


merhabalar hepsi biribirnden güzel ;) bende bloguma beklerim şimdiden teşekkürler,sevgiler..


Ben de Almanyanın Mainz nehri kıyısında Aschaffenburg kentinde dünyaya geldim. Küçükken okul gezisi olarak Heidelberg e gitmiştik.Tekrar görmeyi çok isterim.


Ben Heidelbergi cok beğenmiştim bana cok büyülü geldi bence muhakkak tekrar görünnnn


Merhaba. Ben de erlenbach am main kentinde doğdum. 5 yaşında Türkiye ye kesin dönüş yapmışız. 2014 haziranında eşim ile Frankfurt a ineceğiz kısmetse. Aschaffenburg ve erlenbach ı da yıllar sonra görme şansım olacak. Blogunuz için teşekkürler. Saygılar.

Yorum Gönder

Copyright © 2009 ailemlegeziyorum All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.