0

GEZİMİZİN 2. DURAGI FLORANSA

Posted by ailemlegeziyorum.blogspot.com on 13:44
   Romadan sonra  Floransaya gitmeyi planlamıştık ama bizim gibi düşünenler icin bir kac uyarım var man dikkate alın:)
   Araba kiralamayı düşünüyosanız mutlaka önceden internetten rezervasyon  yaptırın cünkü orada araba bulamıyorsunuz bulsanız bile yaklasık iki katı ödeme yapmak zorunda kalıyorsunuz.Hızlı trenle gitmek isterseniz 2 kişiyaklasık 90 Euro ödemek zorundasınız bilginiz olsun.
   Romadan Floransaya gidişimiz en ilginc yolculuklarımdan biriydi cünkü hayatımda hic bu kadar cok tünel gecmemiştim. Sahil şeridini bozmamak icin yolları dagların arasından gecen tünellerle yapmıslar  ama bu kadar cok tüneli bu sıklıkla görebileceginiz başka bir yer yoktur sanırım.
   Şehre girer girmez sizi bu resmi bina karşılıyor
     Floransa Pinokyonun memleketi, sehre girer girmez  Avrupanın en büyük 4. klisesi olan Santa Maria Del Fiore Katedraliyle karşılasıyorsunuz buranın en önemli özelligi Kuran-ı Kerimde de adı gecen bazı peygamberlerin kıssalarının bulundugu Bronz Kapısı.









Buradan sonra ise Michalengelonun ünlü Davut heykelinin de bulunduğu 'Senyörler Meydanı'na gidiyoruz.Heykelin gercegi bir müzede ama bu kopya bile cok şaşırtıcı cünkü ayrıntıları o kadar belirginki sanatı takdirden kendinizi alamıyorsunuz.






 
Burda da Michalengelonun mükemmel işlemelerini görüyoruz


Antika ve kuyımcularıyla meşhur eski köprü (Ponte Vecchio)




Eeee Sanatın Başkenti Floransa diye boşuna dememişler


0 Comments

Yorum Gönder

Copyright © 2009 ailemlegeziyorum All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.